PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING

EU: Dobbeltbeskatning af danskere er et problem

Flag 11-06-11 ~Et minuts læsning · 199 ord

EU-Kommissionen erkender nu, at dobbeltbeskatningen af danskere i Frankrig er et problem, lige som dobbeltbeskatning også er et problem for personer og virksomheder andre steder i EU. Det fremgår af et svar til den danske EU-parlamentariker Anne E. Jensen fra partiet Venstre.

Baggrunden er, at danskere, som er flyttet til Frankrig, efter at Danmark opsagde dobbeltbeskatningsaftalen med landet, nu må betale skat af deres danske pesioner til begge lande, ude at nogen af landene modregner den skat, som er betalt til det andet land. Dobbeltbeskatningen har i visse tilfælde resulteret i skattebetaling på op til 100 pct., mens andre er kommet til at betale 60 pct. i skat af noget, som de havde forventet at skulle betale 38 pct. skat af.

Svaret fra EU-Kommissionen lægger op til en grundig analyse af dobbeltbeskatningen i EU, og den nævner muligheden af, at den dansk-franske dobbeltbeskatning kan løses ved en voldgift. En afgørelse ved voldgift forventes at tvinge Frankrig til at modregne den franske skat i den danske skat.

Anne E. Jensen mener, at det er en indskrænkning af danskernes bevægelsesfrihed, når to lande beskatter danskere uden modregning, og hun håber ifølge artiklen, at EU-Kommissionen vil presse Danmark og Frankrig til forhandlingsbordet.

Skribentmail: