PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING

Flere penge at hente ved at beholde skatteaftaler

Flag 03-07-07 ~2 minutters læsning · 228 ord

Den danske skatteminister skyder i virkeligheden sig selv i foden ved at true med en opsigelse af dobbeltbeskatningsaftalerne med Frankrig fra 1. januar 2009. Det mener Frode Holm, der adm. direktør i firmaet Revitax og en af landets førende eksperter i international skatteret.

Formålet med opsigelsen er, at Danmark vil overtage Frankrigs nuværende ret til at beskatte danskere, som modtager en ratepension fra Danmark, fra deres faste bopæl i Frankrig. Opsigelsen vil give den danske skattefar mulighed for at hente nogle penge hos udlandsdanskere i Frankrig. Men den vil i virkeligheden afskære skatteministeriet fra at opkræve endnu flere skatter hos udenlandske holdingselskaber, som har adresse i Danmark.

Som reglerne er nu, skal de pågældende selskaber ikke betale skat til Danmark af de gevinster, de henter ved salg af ejendomme. Mange af selskaberne betragter i virkeligheden Danmark som et skattely, og de er flyttet til landet, efter at Luxembourg afskaffede en lignende fordel i 2006.

Men hvis dobbeltbeskatningsaftalen med Frankrig bliver opsagt, vil selskaberne ikke længere føle sig sikre i Danmark, og så går Danmark glip af muligheden at opkræve skatter i milliardklassen. Danmark vil nemlig - uden en ændring af dobbeltbeskatningsaftalerne - kunne stramme reglerne overfor de pågældende selskaber, uden at det jager ret mange af dem ud af landet. De danske regler for udbyttebeskatning er nemlig meget gunstige for selskaberne, lyder argumentationen fra Frode Holm i artiklen.

Skribentmail: