GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, EJENDOMSMÆGLERE, STATSBORGERSKAB

Mange flere danskere i Frankrig

Flag 30-06-07 ~2 minutters læsning · 287 ord

Jeg har taget et kig på talene for Frankrig og finder dem alt alt for små. Under research til min bog «Danske Franskmænd Fortæller» søgte jeg også at få sat tal på antallet af fastboende danskere hernede. Dvs. danskere uden bolig af nogen art (eget, lejet, fremlejet) i Danmark. Under samtaler med personer ansat hos offentlig danske instanser i Frankrig har jeg hørt løse tal, der siger godt en 50.000 danskere i Paris og omegn samt tilsvarende for Sydfrankrig.

Folkeregistret kunne ikke oplyse tal, men henviste til Dansk Statistik, som har tal på offentligt anmeldte ud- og indvandring. Det udgør ca. 840-880 hver vej årligt, og af de som kommer til Danmark er alle ikke nødvendigvis danskere men franskmænd mv. MEN ud over det kommer alle de, der ikke oplyser til myndighederne, at de flytter herned.

Desuden mener jeg, at det er forkert kun at tælle folk, som køber egen bolig på baggrund af ejendomsmæglernes oplysninger. Hvad indebærer de tal? Er 1 = 1 person, eller er 1 = 1 bolig solgt (hos een eller samtlige ejendomsmæglere?) - og hvor mange personer bor så fast i den bolig? Og hvad med alle dem, som bor i lejeboliger mv., skal de ikke tælles med?

Endelig bør man måske definere, hvad en dansker er. I bogen «Danske Franskmænd Fortæller» optræder 10 vidt forskellige personer, som på den ene eller anden måde kan gøre krav på at kalde sig for danskere. Men de er ikke nødvendigvis født eller opvokset i Danmark eller har dansk statsborgerskab længere. Men det kan jo generhverves…

En løsning på problemet findes måske snart hos vores kære danske skattevæsen, som formentlig nu yderligere går deres arkiver efter i sømmene for at hente skattekroner hjem til Danmark.

Skribentmail: