GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, FRADRAG, FØRTIDSPENSION, LEJLIGHEDER, SPROG, STATSBORGERSKAB

Dobbeltbeskatning og om at være bosat i Spanien

Flag 23-01-14 ~2 minutters læsning · 294 ord

Hvor er vi kede af at høre om din sygdom og prognosen.

Vi er begge førtidspensionister og har boet her i Andalusien i ca 2.5 år nu med vores tvillingdrenge. Vi kender godt til det du skriver omkring menneskerne omkring os og den negative påvirkning som er så træls.

Spanien er et dejlig land at bo i og også billigere end Danmark. Ja Spanien dobbeltbeskatter os, MEN hver år skal du henvende dig på et Gestoria og få dem til at lave din skat, det koster godt nok ca 100 Euro, men de er godt givet ud. Iår skulle vi af med ca 5 euro (for 2 år for to mand tilsammen

)) for de ser nemlig på hvad du betaler af skat i DK også og når du er førtidspensionist får du ekstra fradrag hernede. Du skal do huske at melde dig på skattekontoret, som Gestoria kan gøre for dig for ellers får du en bøde.

Vi bor i Competa, en lille bjerglandsby med ca 3500 indbyggere af mange forskellige nationaliteter. Competa er en dejlig rolig landsby hvor alle kender alle. Dog er der ikke mange Spanier hernede der kan tale engelsk, (men du lærer hurtig det spanske sprog)

Vi føler os meget sikre hernede, meget mere sikre end DK!!

Her i byen er der ingen Jantelov.

Vest for Malaga føler vi er meget dyrere at bo i end øst for.

Her i området kan du bo for ca 280 Euro i leje for en lejlighed pr måned, måske billigere, det afhænger hvor krævende du er.

Her i Competa har vi en dejlig bjergluft, men her kan jo så godt være lidt koldt om vinteren. competa er den by vi kender til men der findes en del lignende byer her øst for Malaga.

Skribentmail: