INVESTERING, STATISTIK, EJENDOMME

Amerikanske ejendomsinvesteringer på et historisk lavpunkt

Flag 04-06-10 ~2 minutters læsning · 231 ord

Amerikanerne brillerer for tiden ved stort set at holde sig helt væk fra det europæiske ejendomsmarked. De har i mange år aldrig sat færre penge på højkant på ejendomme i Europa end netop nu.

I første kvartal af 2010 kom under fem pct. af investeringerne i europæiske ejendomme fra lande uden for Europa - altså herunder USA. For blot tre år siden udgjorde de ikke-euroæiske investeringer ca. 25 pct. af ejendomsinvesteringerne i Europa, viser en opgørelse fra DTZ Research.

Dertil kommer, at de samlede investeringer i europæiske ejendomme lå på EUR 50-60 mia. pr. kvartal i 2007. I 2008 faldt niveauet til EUR 20-30 mia. pr. kvartal, og siden har ejendomsinvesteringerne i Europa ligget på EUR 10-20 mia. i kvartalet, oplyser DTZ Research.

Den amerikanske andel af investeringerne i europæiske ejendomme falder altså kraftigt, samtidig med at handelen totalt set falder kraftigt. Det betyder, at de amerikanske ejendomsinvesteringer reelt er styrtdykket i Europa de seneste tre år. De er nærmest forsvundet.

Både Nigel Almond, assisting director i DTZ Research, og Ross. J. Moore, cheføkonom hos Colliers i USA, forklarer dykket med, at amerikanerne lige nu har valgt at samle deres ejendomsinvesteringer i hjemlandet. Når de endelig vælger at købe ejendomme i udlandet, så sker det i Asien. Den stærke vækst i Asien, og den stærke euro i Europa betyder, at ejendomsinvesteringerne styrer uden om Europa, tilføjer Ross J. Moore ifølge artiklen.

Skribentmail: