PENSION, OPSPARING, JURA, REGLER, ARBEJDSMARKEDSPENSIONER, PRIVATTEGNEDE, PENSIONER

Udsigt til bedre overblik over pensioner i EU

Flag 02-03-11 ~Et minuts læsning · 181 ord

Der skal laves en internet-portal a la den danske pensionsinfo.dk, som giver et overblik over de forskellige pensionsregler i hele EU. Det har Europa-Parlamentet vedtaget i en afstemning den 16-2-2011.

Samtidig slår parlamentet fast, at det fortsat skal være en ren national opgave at tilrettelægge den måde, som pensioner skal optjenes, udbetales og beskattes på.

Beslutningen skal ene og alene gøre det nemmere for EU-borgere at finde ud af, hvordan de er stillet rent pensionsmæssigt, hvis de får et arbejde i et andet EU-land.

Pensionssystemerne er meget forskellige fra land til land i EU, og det er meget svært at finde ud af, hvad man har ret til i de forskellige EU-lande, siger Anne E. Jensen, der er dansk medlem af Europa-Parlamentet for Venstre.

I enkelte tilfælde kan forskellene fra land til land være så store, at man kan miste sin opsparee pension, hvis man flytter til et andet EU-land for at arbejde. Det er i praksis en hindring for, at folk kan arbejde på tværs af landegrænser, og her må vi prøve at sikre folks rettigheder, siger Europa-parlamentarikeren ifølge artiklen.

Skribentmail: