PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, KAPITALPENSION, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING, PENSIONSAFKASTBESKATNING, PRIVATTEGNEDE, PENSIONER

Beskatningen af pensionsafkast er under stærkt pres

Flag 08-02-07 ~2 minutters læsning · 217 ord

Ifølge sidste uges EF-dom er det ulovligt, når den danske stat ikke godkender fradrag for pensionsindbetalinger til pensionsselskaber uden for landets grænser.

Det er en dom, der bl.a. sætter den løbende danske beskatning af pensionsopsparingerne «under stærkt pres». Det vurderer advokat Artur Bugsgang, der er partner hos Lett Advokatfirma i København.

Desuden mener advokaten, at skattevæsenet får meget sværere ved at kontrollere og opkræve skatter fra danskerne, hvis de begynder at spare op til pensionen i et udenlandsk selskab. Renteindtægter af formuer er noget, som EU-landene automatisk skal indberette til hinanden, men der findes ingen tilsvarende regler på pensionsområdet, og udenlandske pensionsselskaber har ingen pligt til at oplyse danske myndigheder om noget. Derfor bliver der tale om manuel kontrol, og det er meget besværligt, fremhæver Artur Bugsgang.

Den danske stat kan indføre som modtræk mod EF-dommen, at danskere - når de flytter til udlandet - skal gennem den såkaldte havelåge-beskatning. Det er den, der beskatter alle aktier, som var de solgt, hvis en dansker med aktier flytter til udlandet. Det vil give skattevæsenet et bindende krav på udvandreren, men det vil stadig være et praktisk problem for skattevæsenet at få pengene hjem, når de skal betales årtier senere.

For slet ikke at tale om, hvis personen flytter til et land uden for EU, påpeger advokaten i artiklen.

Skribentmail: