VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, REVISORER

Dansk bestyrelsesarbejde straffes med dansk skat

Flag 26-04-10 ~2 minutters læsning · 228 ord

Er du udlandsdansker med ledererfaring, skal du tænke dig godt om, inden du evt. siger ja tak til at give nogle af dine internationale erfaringer videre i bestyrelsen for en dansk virksomhed. Det kan nemlig blive en dyr affære.

Selv om du på forhånd kun er begrænset skattepligtig til Danmark, bliver du fuldt skattepligtige i Danmark i samme øjeblik, du sætter dig i stolen for at deltage i det første bestyrelsesmøde i Danmark.

Skattepligten til Danmark omfatter vel at mærke ikke blot det honorar, som du modtager for selve bestyrelsesarbejdet. Skattepligten omfatter også de indtægter, du har i andre lande.

Reglen er bekræftet både af skribentens revisor, et svar fra Skat og en afgørelse fra Landsskatteretten, og den blev aktuel, da skribenten forleden fik tilbudt en bestyrelsespost i en af de største detailhandelsvirksomheder i Danmark.

Skribenten havde i første omgang svært ved at tro, at der er lavet danske regler, som på den måde forhindrer danske virksomheder i at få del i erfaringer fra udlandet. Men Jan Stig Andersen, der tidligere har været adm. direktør i tekstilvirksomheden BTX Group, måtte tro om igen.

Jan Stig Andersen bor i dag i Schweiz, og her hører han også fortsat hjemme rent skattemæssigt.

Den tidligere direktør valgte nemlig at takke nej til bestyrelsesarbejdet i Danmark. Det ville simpelthen blive alt for dyrt for ham at deltage i, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: