PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, OFFSHORE, REVISORER

20 skatteaftaler - men kun fire sager

Flag 30-03-10 ~Et minuts læsning · 194 ord

Selv om Danmark og de øvrige nordiske lande har indgået aftaler med 20 skattelylande om udlevering af skatteoplysninger, og aftalerne er trådt i kraft i forhold til seks af landene, så har det danske skattevæsen hidtil kun gjort brug af den nye mulighed i sammenlagt fire sager.

Gibraltar var modparten i tre af de fire sager, mens Isle of Man stod for udleveringen af oplysningerne i den fjerde sag.

Skatteaftalerne er et lille skridt på vejen. Men de er ikke i sig selv nok til, at der nu findes 20 skattely mindre. De relevante informationer kommer nemlig ikke flyvende af sig selv. Skat må bede om dem i hver enkelt tilfælde på baggrund af en konkret mistanke. Derfor er det ikke blevet til flere sager, fortæller statsautoriseret revisor Bo Sponholtz, der er partner i revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers.

Kontrolchef Susanne Reinholdt fra Skat begrunder det lille antal sager med, at der endnu ikke har været brug for flere informationer, men at Skat arbejder på at udnytte de nye skatteaftaler mere i fremtiden.

Udover Gibraltar og Isle of Man er skatteaftalerne trådt i kraft i forhold til Guensey, Jersey, Cayman Island og Bermuda, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: