REJSE, TRANSPORT, JURA, REGLER, ADVOKATER, LEDELSE, VINDMØLLER

Norwegian: Glæde over medhold

Flag 05-07-12 ~Et minuts læsning · 210 ord

landsretsdommen om, at Norwegian ikke behøver indrullere sig i Rejsegarantifonden, skuffer rejsebranchen. Uenighed mellem landsretsdommere. SAS har ingen kommentarer til dommen.

”SAS har ingen kommentarer. Rejsegarantifonden har allerede sagt det, der skal siges,” sagde Per Møller Jensen, Vice President i SAS for marketing og EuroBonus i går til takeoff.dk efter dommen i Østre Landsret. Dommen slog fast, at Norwegian, næststørste flyselskab i Danmark efter SAS, ikke behøver registrere sig i Rejsegarantifonden og dermed kunne udbyde konkursforsikring til privatrejsende.

Fra Rejsegarantifonden sagde direktør, advokat Birgitte Fjeldhoff, til takeoff.dk: ”Jeg har kigget dommen hurtigt igennem og skal nu nærlæse den. Bestyrelsen for Rejsegarantifonden vil på sit møde i august beslutte, om dommen skal ankes til Højesteret.”

Hele domsafsigelsen fylder 17 sider, hovedparten er dog referat af, hvad sagens parter, bl.a. Norwegian og Rejsegarantifonden, sagde under det lukkede retsmøde sidste måned. Norwegian havde ønsket dørene lukket af hensyn til forretningshemmeligheder.

Selve dommen er på kun en side. ”Her lægger dommerne vægt på, at er helt afgørende, at man ikke fysisk kan gå ind på noget Norwegian-kontor i Danmark og købe billet til selskabet,” siger Birgitte Fjeldhoff og tilføjer:

”At Norwegian ikke skal registrere sig i Rejsegarantifonden er modsat den konklusion, Erhvervsankenævnet kom frem til – og her er der en landsretsdommer som formand.”

Skribentmail:

Mere info: http://www.takeoff.dk/news/23318