REJSE, TRANSPORT, JURA, REGLER, LEDELSE, FONDE, PROJEKTER

DRF: nemt at forbedre loven om Rejsegarantifonden

Flag 12-09-12 ~Et minuts læsning · 177 ord

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer i denne tid behovet for at ændre loven om Rejsegarantifonden. Brug anledningen til at stille erhvervet og forbrugerne bedre, siger Danmarks Rejsebureau Forening.

Loven om Rejsegarantifonden er netop nu til evaluering i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Danmarks Rejsebureau Forening ønsker loven skærpes så flyselskaberne får pligt til at lade sig registrere i fonden.

”I dag er over en tredjedel af de flyselskaber, der flyver til Danmark, ikke omfattet af rejsegarantifondsordningen,” siger DRF’s adm. direktør, Lars Thykier, og tilføjer:

”Ikke alene skaber det usikkerhed om, hvornår og hvorvidt forbrugerne kan få deres penge tilbage, hvis flyselskabet går konkurs. Det skaber også ulige konkurrencevilkår, når ikke alle flyselskaber på det danske marked er underlagt samme regler.”

DRF siger, at situationen blev gjort yderligere uholdbar, da Østre Landsret i juli afsagde den såkaldte Norwegian-dom. Den betyder, at udenlandske flyselskaber uden salgskontor i Danmark ikke længere skal være tilsluttet Rejsegarantifondens konkursdækning.

Det er absurd og stik i mod formålet med Rejsegarantifondsloven. Som bekendt har det i de senere år ikke skortet på konkursramte flyselskaber til stor gene for

Skribentmail:

Mere info: http://www.takeoff.dk/news/23677