REJSE, TRANSPORT, GENERELT, LEDELSE, FONDE, PROJEKTER, LEJLIGHEDER

Fem kroner kan forhindre konkurslavine

Flag 16-02-13 ~2 minutters læsning · 242 ord

Rejsebureauerne holder vejret, mens loven om Rejsegarantifonden revideres.

En rund femmer oven i prisen på alle flyrejser kan dække rejsendes tab ved en eventuel konkurs i flybranchen. Går femmeren til Rejsegarantifonden, kan fonden dække omkostningerne, og på den måde vil hverken flykunder eller rejsebureauer blive økonomisk ramt. Sådan lyder vurderingen hos Danmarks Rejsebureau Forening (DRF).

– Vi har ved flere lejligheder foreslået, at man laver en lov, der på én gang sikrer flykunder mod tab, uden at det rammer rejsebureauerne. Læg ca. fem kr. til pr. billet på alle flyrejser til eller fra Danmark. Pengene skal gå direkte til Rejsegarantifonden, som så kan dække de rejsendes tab ved en evt. konkurs i flybranchen – uanset om billetten er købt gennem et rejsebureau eller ej, siger Lars Thykier.

Problemstillingen er vokset i takt med, at flere selskaber har måttet dreje nøglen om. Sidste år mistede danske rejsebureauer såvel som almindelige rejsende mange millioner kr. som konsekvens af krakket i Cimber Sterling. Flere konkurser kan udløse et blodbad i rejsebranchen.

– Flere konkurser blandt mindre flyselskaber eller en SAS-konkurs, som lurede for et par måneder siden, vil givet gøre ondt på branchen. F.eks. vil en SAS-konkurs i værste fald betyde et tab i branchen på omkring 2,5 mia. kr. Det er så stort et beløb, at mange danske rejsebureauer risikerer at skulle dreje nøglen om, også selvom de har en god økonomi i dag, siger Lars Thykier, administrerende direktør i DRF.

Loven skal revideres

Skribentmail:

Mere info: http://jyllands-posten.dk/rejser/article5203310.ece