BOLIG, KØB, SALG, HÅNDVÆRKSARBEJDE, NYBYGGERI

39 pct. at spare på tilbygning

Flag 20-09-15 ~Et minuts læsning · 179 ord

Du kan spare 39 pct. på at få lavet en en tilbygning til dit hus, hvis du dropper et håndværkerfirma med udelukkende danske håndværkere til fordel for et firma, der bruger østeuropæere til den tunge del af arbejdet. Og det billige firma overholder vel at mærke alle regulativer, lige som det har styr på autorisationerne, fremgår det af artiklen.

I artiklens eksempel har fire danske firmaer fået lov at byde på tilbygningen. Det ene af de to firmaer med udelukkende danske medarbejdere skal have over en mio. DKK for arbejdet, mens det billigste kan klare opgaven for DKK 993.000.

De to firmaer med ansatte fra Østeuropa kan nøjes med hhv. DKK 788.000 og 602.000 for det samme byggeprojekt. Det billigste af disse to firmaer er således 39 pct. billigere end det billigste af de «rent danske» firmaer.

Tilbuddene fra de fire firmaer er delt op på fag-entrepriser, og de afslører, at der er klart mest at spare ved at bruge firmaer med østeuropæiske ansatte til murerarbejdet samt arbejdet med jord, beton og kloak. Her nærmer det sig halv pris.

Skribentmail: