BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, NYBYGGERI

Færre boliger i første række

Flag 07-06-07 ~Et minuts læsning · 186 ord

Det bliver meget snart sværere at købe ferielejlighed med havudsigt i Bulgarien, for der bliver ganske simpelt færre af dem.

De bulgarske politikere er nemlig blevet skræmt de mange byggerier af ferieboliger i første række til Sortehavet, og derfor har de nu fremsat et stort anlagt lovforslag «The Black Sea Act», som har til formål at sætte en kraftig bremse på byggeprojekter inden for 100 meters afstand fra Sortehavet.

Forslaget er endnu ikke vedtaget, men sker det, vil byggeprocenten på de kystnære projekter blive sat ned - i nogle tilfælde helt ned til en fjerdedel. I sin nuværende udformning omfatter forslaget også igangværende byggeprojekter, som endnu ikke har fået byggetilladelse. Derfor kan lovforslaget betyde, at mange både nuværende og fremtidige byggeprojekter tæt på vandet tages af bordet.

Dertil kommer, at Bulgarien har tilsluttet sig det såkaldte Natura 2000 naturbeskyttelsesprogram under FN. Det menes, at programmet kan betyde et totalt forbud mod byggeri langs op til en fjerdedel af den bulgarske Sortehavskyst.

Hele to nye regelsæt er altså på vej til at skrue kraftigt ned for udbuddet af boliger ved den bulgarske kyst, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: