BOLIG, PRAKTISK

Ting fjernes fra gaden i løbet af minutter

Flag 05-02-10 ~2 minutters læsning · 244 ord

Hvis du bor i Bruxelles - eller overvejer at flytte til byen, kan det være rart at vide, at EU-hovedstaden har en særlig tradition for, at ting, som du stiller på gaden, bliver fjernet i løbet af kort tid.

Du kan stille din gamle printer, udtjente møbler og andre aflagte ting ud på gaden, og der går ofte ikke mere end et par minutter, før tingene er fjernet. Du skal altså være varsom med at stille ting fra dig på gaden, som du ikke vil af med.

Forfatteren til artiklen har selv prøvet at stille noget af sit gamle skrammel ud, og han satte sig for at holde øje med tingene for at se, hvem der stak af med det. Men det er indtil nu aldrig lykkedes ham at spotte «gerningsmanden».

Til gengæld har han senere flere gange set nogle af sine tidligere ejendele dukke op på et af de mange loppemarkeder i Bruxelles. Der er med andre ord tale om en helt privat foretagsomhed i Belgien. Hvor danskerne måske køber og smider væk, så elsker belgierne genbrug og loppemarkeder.

Det private klunseri kører side om side med hovedstadens officielle renovation, som også er lidt af et kapitel for sig. Her stiller du dit affald ud på gaden i store sække tre gange om ugen, hvorefter sækkene bliver afhentet. Men inden det sker, kan det godt være lidt af et forhindringsløb af gå en tur på gaden i byen, fremgår det af skribentens beretning.

Skribentmail: