BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, INDREJSEREGLER, LEJLIGHEDER

150 dollar pr. kvadratmeter

Flag 12-04-07 ~Et minuts læsning · 184 ord

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er en af de fem billigste hovedstæder i verden at opholde sig i. Prisniveauet ligger på 15 af Europas og 16 af USA’s, og det skinner igennem til ejendomspriserne.

I gennemsnit koster en kvadratmeter mellem 100 og 150 dollar i millionbyen - afhængig af kvarter og boligens stand, og så er boligpriserne endda steget kraftigt siden devalueringen af landets valuta i 2002.

De lave priser har da også fået mange udlændinge til at købe lejligheder i hovedstaden. Også selv om det indebærer en del papirarbejde, når udlændinge uden opholdstilladelse skal købe bolig i Argentina. Siden devalueringen er antallet af udlændinge med egen ejerlejlighed i byen blevet firedoblet.

I 2004 gik en halv procent af de ejendomme, som ejendomsmæglervirksomheden Zanetti Inmobiliario solgte i det store Palermo-kvarter, til udlændinge. Nu er det halvanden procent - eller tre gange så mange.

Det er både ejerlejligheder i de mondæne kvarterer og restaurerede lejligheder i de gamle tango-kvarterer, som får udlændingenes købelyst frem. I det hele taget emmer byen af New Yorker-stemning til små penge, fortæller José Zanetti, der er direktør i firmaet, i artiklen.

Skribentmail: