REJSE, TRANSPORT, SKATTER, AFGIFTER, BILER

Tag på ferie med bilen på gule plader

Flag 03-08-13 ~Et minuts læsning · 174 ord

Hvis du råder over en bil på gule plader, har det siden 1-1-2013 har det været muligt at køre i bilen på ferie til udlandet. Men du skal betale et såkaldt dagsbevis på DKK 225 pr. dag for fornøjelsen.

Det vil nok mest være personer, som låner en kassebil på gule plader af chefen til en flytning. Men den nye regel gælder også for en håndværker, der har lyst til at køre på ferie i Sydeuropa i sin firhjulstrækker, fortæller Henning Boye Hansen, der er seniorskatterådgiver ved BDO.

Muligheden for at købe dagsbeviser til sin gulpladebil gælder for alle biler op til 3000 kilo. Vejer bilen mellem 3000 og 3500 kilo, skal arbejdsgiveren på forhånd have indberettet til Skat, at bilen både bruges til arbejdskørsel og privat kørsel.

Hvis bilen vejer over 3500 kilo, gælder det almindelige personbilskørekort ikke længere, men det gør muligheden for at købe dagsbeviser fortsat. Men det foregår efter andre regler.

Biler, der er registreret registrerede som blandede aktiver, kan ikke bruges til købe af dagsbeviser, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: