BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, OMBYGNING

Håndværkerfradrag kan bruges i udlandet

Flag 03-06-13 ~Et minuts læsning · 206 ord

Der er klart flertal i Folketinget for at genoplive det håndværkerfradrag på DKK 15.000 om året, som den nuværende regering ellers havde valgt ikke at forlænge. Kun Enhedslisten er imod.

Flertallet går ind for at genindføre boligjob-ordningen, som fradraget også kaldes, i 2013 og 2014. Samtidig ønsker flertallet at udvide ordningen til også at omfatte danskeres sommerhuse i udlandet.

Hensigten er ganske vist at skabe arbejde til håndværkere i Danmark, men danskere med feriebolig i Spanien, Frankrig, Sverige eller et andet EU-land er også omfattet af ordningen på grund af EU’s regler om kapitalens frie bevægelighed, fortæller Per Ørtoft Jensen, der er partner i revisionsfirmaet KPMG.

De nye regler betyder dog også, at danskere kan bruge fradraget til renovering af deres ferieboliger uden for EU. Her gælder der dog lidt andre betingelser.

At danskere også kan bruge fradraget til udenlandske håndværkeres arbejde på deres ferieboliger i udlandet fremgår direkte af loven. Der står endda, hvordan man skal bære sig ad, tilføjer Per Ørtoft Jensen.

Henning Boye Hansen, seniorskatterådgiver i revionsfirmaet BDO, forudser ifølge artiklen, at mange danskere vil gøre brug af det udvidede fradrag til at forbedre deres sommerhus i udlandet.

Man regner med, at personer med bopæl i Danmark ejer cirka 20.000 sommerhuse i udlandet.

Skribentmail: