PENSION, OPSPARING, FINANSIERING, OFFSHORE

Bacon-eksport tæller med i skatte-milliarder

Flag 09-09-10 ~2 minutters læsning · 231 ord

Som Danmarks Radios TV-avis kunne afsløre i søndags, har danskere overført DKK 1000 mia. til og fra 55 skattelylande rundt i verden de seneste fem år. Det er i hvert fald det foreløbige resultat af Skats projekt «Money Transfer», hvor Skat har været ude hos de danske banker og indsamle oplysninger om de mange pengeoverførsler til og fra de pågældende lande.

Der er dog ikke dermed automatisk tale om, at danskere så har snydt skattevæsenet for det pågældende beløb. Dels går pengestrømmene begge veje. Dels er England også et af de 55 lande, og det betyder, at overførsler så banale som betalingen for den danske bacon-eksport er med i det samlede beløb.

DKK 1000 mia. er et gigantisk beløb. Hvis man kæder det sammen med lyssky penge-overførsler til skattelylande, så har man en falsk dagsorden, mener advokat Morten Samuelsson, der også er tidligere professor i kapitalmarkedsret, til Ritzaus Bureau.

Omvendt er der også skattesnyd, som Skat i praksis ikke kan opsnuse med sit projekt. Det gælder f.eks., hvis en dansker først overfører et beløb fra Danmark til et skattelyland og derefter flytter dem videre til et ikke-skattelyland og til sidst tilbage til Danmark.

I det tilfælde bliver vi nødt til at spørge i skattelylandet, om der har været overførsler til et tredje land, og det er en voldsom opgave, erkender Preben Buchholtz, leder af Skats afdeling for økonomisk kriminalitet, ifølge artiklen.

Skribentmail: