OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, STATSBORGERSKAB

Ny regering vil tillade to pas

Flag 08-10-11 ~Et minuts læsning · 175 ord

Det skal være muligt for udlandsdanskere at have et pas i deres nye land, samtidig med at de beholder deres danske pas. Det er målsætningen for den nye danske regering.

Ændringen fremgår af det nye regeringsgrundlag, som nævner, at det nu skal være muligt for danskere at have dobbelt statsborgerskab.

Charlotte Sylvestersen, dansk freelancejournlaist i Milano, hilser den nye politik velkommen. Hun mener nemlig, at de nuværende regler har gjort hende «demokratisk statsløs» i de 18 år, hun har boet i Italien. Det skyldes, at hun efter to års bopæl i Italien mistede sin danske stemmeret, samtidig med at hun heller ikke kunne stemme til de italienske valg.

Desuden bliver udlandsdanskere ramt af, at de i visse lande skal have lokalt statsborgerskab for at få et job i det offentlige. Andre steder kan udlandsdanskere ikke købe fast ejendom eller sidde i en børnehavebestyrelse, fordi de mangler det lokale statsborgerskab.

90 pct. af borgerne i EU har ret til dobbelt statsborgerskab. Kun Danmark og fire andre EU-lande tillader det ikke i øjeblikket, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.b.dk/nationalt/udlandsdanskere-kan-nu-faa-to-pas