INVESTERING, GENERELT

Storinvestorer søger mod udenlandske kapitalforvaltere

Flag 16-09-12 ~Et minuts læsning · 198 ord

Danske storinvestorer foretrækker i hjere og højere grad at få deres kapital forvaltet i udlandet. Årsagen er bl.a., at udenlandske kapitalforvaltere ofte er billigere. Desuden kan de tilbyde investeringer i infrastruktur- og energiprojekter m.m., som danske kapitalforvaltere ikke har på hylderne. Det viser en årlig brancheanalyse, som Økonomisk Ugebrev har lavet.

De udenlandske kapitalforvaltere har i mange tilfælde skarpere kompetencer og specialiserede investeringsteams. Samtidig er de ofte begunstiget af stordriftsfordele.

Analysen viser også, at næsten alle de store kapitalforvaltere på det danske marked er begyndt at miste investeringskapital - for første gang i flere år. F.eks. har Carnegie Asset Management mistet 22 pct. af sin investeringskapital, mens Bankinvest har mistet 10 pct.

Omvendt har Nykredit Asset Management og Maj Invest fået lidt mere investeringskapital mellem hænderne. Størst er fremgangen hos PKA Kapitalforvaltning, men det står ikke klart, om fremgangen skyldes intern eller ekstern kapital.

Flytningen af dansk kapital til udenlandske forvaltere får også et ekstra skub af de danske kapitalforvaltere selv, fordi de ofte sender deres kapital videre til forvaltere i udlandet. Dette skyldes bl.a., at de danske aktier udgør en stadig mindre del af de aktier, som danske kapitalforvaltere vælger at investere i, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: