Flytter man til udlandet med aktier og anparter, vil de skattemæssigt blive betragtet som solgt til handelsværdien på det tidspunkt, skattepligten ophører over for Danmark. En evt. avance vil blive beskattet - men normalt vil skattevæsenet ikke kræve skatten her og nu. Som regel vil den få lov at hvile, mod at der tilskrives en rente svarende til diskontoen, og mod at der stilles sikkerhed - som regel i form af de pågældende aktier.
Sælges aktierne under udlandsopholdet, forfalder skat og renter til øjeblikkelig betaling.
Flytter man tilbage til Danmark efter nogle år i udlandet med aktierne i behold, bortfalder fraflytningsskatten, og aktieposten vender skattemæssigt tilbage til sin oprindelige status. Det betyder, at en evt. værdistigning under udlandsopholdet medregnes ved skatteansættelsen ved senere salg.
Har man under udlandsopholdet solgt aktierne til en værdi, som ligger under den handelsværdi, der blev fastsat ved fraflytning, kan man søge om at få beregningen ændret med udgangspunkt i den reelt opnåede handelspris. Denne mulighed gælder dog ikke for minoritetsaktier, som man har ejet i mindre end tre år, fremgår det af artiklen.