FORBRUG, JURA, REGLER, BRILLER, SMYKKER, URE, TOLD, TØJ

Vil lægge bøde på kopiprodukter fra udlandet

Flag 03-07-08 ~Et minuts læsning · 206 ord

Det kan snart blive en dyr affære, hvis du har en kopi af D&G, et Rolex-ur, en Gucci-taske eller et helt fjerde kopi-produkt med dig hjem fra ferien i udlandet.

I øjeblikket slipper du med skrækken, hvis blot varen har kostet under DKK 1350, men den bagatelgrænse tegner der sig et politisk flertal i Folketinget for at fjerne. Politikere fra både V, K, DF, S og SF taler for at indføre en slags nul-tolerance over for danskere, der har købt kopi-varer i udlandet.

Jacob Jensen, erhvervsordfører for Venstre, vil endnu ikke lægge sig fast på, om en bøde for at tage et kopi-produkt med ind i Danmark skal lyde på DKK 5000, 1000 eller et tredje beløb. Ifølge artiklen er han dog overbevist om, at det for fremtiden skal være ulovligt at tage en Gucci-taske med ind i landet fra Kina, hvis køberen godt ved, at tasken er en kopi.

Samtidig går Venstre ind for at styrke toldvæsenet i lufthavnen, så det bedre kan pågribe dem, der indfører falske varer.

I 2007 snuppede Skat kopi-varer for DKK 84 mio. Det svarer til en firdobling på fire år. Kopi-produkterne er typisk luksusvarer som sko, tasker, jakker, ure og solbriller, oplyser afdelingsleder hos Skat, Trine Dancygier, i artiklen.

Skribentmail: