FORBRUG, KØB, SALG, FLY, GRUNDE, JORD, ISENKRAM, OUTLETS, OVERNATNING, SKO, SKØNHEDSPRODUKTER, SMYKKER, URE, TASKER, TØJ

Shopping-himlen ligger i Minneapolis

Flag ARTIKEL 29-10-09 ~2 minutters læsning · 382 ord

Det her er suverænt. Her taler vi rutineret og dedikeret butiks-fræseri med 100 watt i øjnene og stålsatte skridt: Der er 520 butikker samlet under ét vildt, stort tag i denne klods af en bygning, der til overflod er forsynet med et rigtig levende stormagasin i hvert hjørne. Her taler vi bytur, der vil noget.

Mall of America er det største indendørs butikscenter i USA og det kræver sin kvinde, sin planlægning og ikke mindst sin tid. Kreditkort taler vi slet ikke om, for enhver ved, at når man er på rejse, må der shoppes igennem og hvad der er sparet, er tjent og dollarkursen er super fordelagtig for tiden. Kort sagt: Der er overordentlig sund fornuft og god økonomi i at tage til Minneapolis, snuppe et hotel i nærheden af indkøbs-himmelen, hive de gode sko på og gå ombord.

Det er på sin egen måde et verdensfjernt drømme-ønske-land. Og det er den allerfedeste fornemmelse at trave ind gennem dørene, se ud over så meget af mall’et som man nu kan overskue fra sin post og vide, at nu skal der gås til makronerne de næste mange timer. For lad mig straks advare mod at undervurdere opgaven: Hvis du tilbringer sølle 10 minutter i hver forretning, vil det tage dig små fire døgn at komme igennem. Dag og nat.

Og så har vi ikke engang regnet de fire stormagasiner med, der nok så praktisk er henlagt i hver sit hjørne af denne overdimensionerede lakridskonfekt af en bygning: Sears og Bloomingdale’s er da både billige og hæderlige, men du må absolut finde tid til Nordström med alle designermærkerne. Her er der Jimmy Choo, Marc Jacobs, Manolo Blahnik, Tag Heuer osv. fra topligaen.

Og tillige findes godterne også til hyperlave priser i Nordström Rack, der er et »outlet« med kollektionsprøver og sidste sæsons design. Det foregår på 3. Etage i West Market.

Når du det ikke, så går det endda. For du kan finde topsmarte Levi’s jeans i pigestørrelse for en hund, vende bøjler og indsnuse stemning i smarte Victorias Secrets, gøre Urban Outfitters og Tommy Bahama’s. Få Esteé Lauder og Clinique til vildt billige priser. Høre Mariah Carey live, kreere en Build-a-Bear-bamse eller to, og snuse omkring i Chanel og Gucci boutique’er. Og naturligvis slubre smoothies, spise burgere eller nippe sushi ind imellem.