BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMSVÆRDISKAT

Søg om lavere ejendomsværdiskat senest 25. nov.

Flag 18-07-08 ~Et minuts læsning · 203 ord

25-11-2008 er den sidste frist, hvis du ønsker at få nedsat ejendomsværdiskatten af din bolig i udlandet, så skatten overholder det danske skattestop. Det er nemlig den sidste dag, hvor du kan anmode Skat om en ekstraordinær genoptagelse af ejendomsværdiskatten på din udenlandske bolig tilbage til 1998, fortæller adbokat Arne Møllin Ottosen, Kromann Reumert, i artiklen.

Muligheden for at få omberegnet ejendomsværdiskatten af boliger i udlandet skyldes, at de hidtidige danske regler for ejendomsværdskat på udenlandske boliger reelt blev underkendt af EF-domstolen i januar 2008. Sagen er nemlig den, at ejendomsværdiskatten ved udenlandske boliger er blevet beregnet på basis af handelsværdien, mens ejendomsværdiskatten på danske boliger har været sat i stå siden 20012002.

På den baggrund har mange danskere reelt været dårligere tjent - rent skattemæssigt - med at købe en bolig i udlandet end ved at købe en bolig i Danmark, og den forskelsbehandling er i strid med EU-retten.

Det danske skattevæsen råder dog ikke selv bod på skaden. De berørte boligejere skal selv sørge for, at retfærdigheden sker fyldest ved at søge om genoptagelse af deres skattesager. Desuden skal de berørte boligejere selv beregne sig frem til den korrekte ejendomsværdiskat på basis af en række beregningsmodeller, som Skat stiller til rådighed.

Skribentmail: