Det er en dårlig idé at spare på drikkepengene, når du spiser på restaurant i USA. Det kan Berlingskes skribent snakke med om efter en oplevelse på en restaurant i Washington D.C.
Efter endt spisning gav han 10 pct. i drikkepenge oven i det beløb, der stod på regningen. Og han syntes selv, at han havde flottet sig. Men sådan så den kvindelige tjener ikke på det. Hun udbad sig en forklaring på, hvad der havde været galt med betjeningen. 10 pct. i drikkepenge var nemlig en fornærmelse. Det er normalt at give det dobbelte.
Så husk at give 20 pct. i drikkepenge til tjeneren - og 2 dollar pr. dag til stuepigen på hotellet, lyder rådet fra skribenten, som måtte lære det første på den hårde måde.
Visse steder fremgår det dog direkte af regningen, hvad der forventes i drikkepenge. I New York City f.eks. opgives der tre muligheder - 15, 18 og 20 pct. Vel at mærke hvis tjeneren har opdaget, at du er turist. Indfødte gæster får en regning uden de pågældende procentsatser, fordi de lokale forventes at kende niveauet for drikkepenge.
Men lad nu være med at betale 15 pct. Det kan blive taget ilde op, lyder advarslen fra skribenten i artiklen.