INVESTERING, ØKONOMI, AKTIER

Omkostninger på 1/10 af de laveste i Danmark

Flag 17-12-07 ~Et minuts læsning · 200 ord

De 10 billigste danske investeringsforeninger, hvor af de otte i øvrigt er Sparindex-afdelinger, har en årlig omkostningsprocent på 0,7 til 0,8. Men i USA ligger de billigste investeringsforeninger endnu lavere mht. omkostninger. TIAA-CREF har således en afdeling for private med en samlet årlig omkostningsprocent på 0,07. Her koster det ned til 103 DKK i omkostninger at have en investering på 10.000 DKK stående i 10 år. Og så er det endda gratis at komme ind og ud af foreningen.

Nu er det dog ikke muligt for danskere at investere via amerikanske investeringsforeninger. Det er det derimod i Europa, og her udmærker Storbritannien sig med investeringsforeninger, såkaldte Exchange Traded Funds (ETF), der tilbyder årlige omkostninger på ned til 0,15 pct. om året.

At de danske investeringsforeninger koster så meget for kunderne i administration, skyldes først og fremmest, at de betaler mange penge i markedsføringsbidrag og beholdningsprovision til de banker, som står for salget til kunderne, siger Karsten Henriksen, der er analysechef i analysehuset Morningstar.

Som gennemsnit tager de danske investeringsforeninger sig dog ikke dyrere betalt for deres administration i sammenligning med andre lande. Forskellen er blot, at Danmark ikke har så billige alternativer, som andre lande har, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: