INVESTERING, ØKONOMI, AKTIER

Topper med afkast på aktier de seneste fem år

Flag 25-03-10 ~Et minuts læsning · 174 ord

Trods den økonomiske krise er der stadig gode lande tilbage at lave sine aktieinvesteringer, og du behøver ikke nødvendigvis kaste dig over papirer fra eksotiske lande for at få et fornuftigt afkast. Det kan endda lade sig gøre inden for Euro-zonen.

Finske aktier har således givet et afkast de seneste 5 år frem til 28-2-10 på i gennemsnit 6,4 pct. om året. Alene i 2009 gav de finske aktier et afkast på 52,0 pct. Dermed topper landet både på et og fem års sigt en liste, som analysehuset Morningstar har lavet over investeringsfonde, som udelukkende køber papirer fra en række Euro-lande.

Opgørelsen omfatter 10 Euro-lande, og afstanden mellem landene er stor. Ikke mindst ned til Grækenland på dumpepladsen. Hen over de fem år har græske aktier stort set givet det samme årlige afkast som de finske. Blot med minus foran. Selv om de græske aktiekurser steg med 23,6 pct. i 2009, måtte fonde med græske aktier indkassere et tab på i gennemsnit 6,3 pct. om året de seneste fem år, viser opgørelsen ifølge artiklen.

Skribentmail: