BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, LEJLIGHEDER, LUKSUS

Et styk lejlighed for en halv mia. kroner

Flag 19-06-13 ~Et minuts læsning · 213 ord

Recessionen på boligmarkedet i USA er forlængst sluttet, og bl.a. i New York har der været fuld fart på det seneste års tid. Og det er ikke koldt på toppen. Tværtimod går det hedt til i toppen af byens boligmarked, hvor to boliger i toppen af den kommende skyskraber One57 netop er blevet solgt for 90 mio. stykket. Dollar altså.

Det giver næsten lige præcis en halv mia. danske kroner for en lejlighed. Eller to for DKK 1 mia.

For færdige boliger lyder rekorden på USD 88 mio., som en russisk milliardær har spenderet på en lejlighed ved Central Park til sin datter.

Der er ofte en del diskretion omkring salgene af de helt dyre lejligheder i New York, men det hedder sig, at halvdelen af køberne er udlændinge. Det er europæere, russere, arabere, latinamerikanere og asiater med dybe lommer, og mange af dem betragter luxus-boligerne i Big Apple som en investering. De går nemlig for at være billigere end i f.eks. London.

Luxus-boligerne i New York begyndte at gå som varmt brød for 12-18 måneder siden, men det er ved at stilne en anelse af. Måske er der alligevel en psykologisk grænse ved USD 100 mio. for en bolig, fortæller Steen Weber Rasmussen, dansk ejendomsmægler gennem mange år i byen, i artiklen.

Skribentmail: