BOLIG, ØKONOMI, BOLIGLEJE, HELÅRSBOLIGER

Amerikanere bliver lejere i deres gamle ejerboliger

Flag 07-08-12 ~Et minuts læsning · 207 ord

Arbejdsløsheden er høj, og der bliver ikke bygget så mange nye boliger som før. Det er baggrunden for, at flere og flere amerikanere vælger at leje deres hus frem for at eje det. Og ofte ender de med at blive lejere i det hus, som de tidligere ejede.

Tendensen ses bl.a. af, at det i 1995 var 65 pct. af de amerikanske husholdninger, der ejede deres hus. I 2006 varn det 69 pct., og nu er tallet faldet til 65,5 pct., fortæller Laurie Goodman, der er analytiker hos Amherst Securities.

Dertil kommer, at de amerikanske banker lige nu står foran at overtage 2,8 mio. amerikanske huse. Når det er sket, vil kun 63,3 pct. af de amerikanske husstande eje deres bolig.

Langtfra alle husene får dog lov at stå tomme, efter at bankerne har overtaget dem, eller fordi ejerne ikke kunne betale huslejen og derfor har solgt dem i huj og hast i et såkaldt «short sale».

Der er ligefrem opstået en række firmaer, som har gjort det til en forretning at overtage huse til en brøkdel af den oprindelige pris og leje dem ud igen - til en brøkdel af den oprindelige husleje, fremgår det af artiklen, som er lavet i samarbejde med tidsskriftet «The Economist».

Skribentmail: