PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, ARBEJDSMARKEDSPENSIONER, FOLKEPENSION

Halv skat på arbejdsgiverpension

Flag 04-02-08 ~Et minuts læsning · 181 ord

Hvis du har en dansk pension, der bliver udbetalt i Tyrkiet, er det Danmark, der beskatter pengene. Men der skal kun betales halv dansk skattetakst på pensionsordninger, som er administreret af din arbejdsgiver. Og flytter du til Tyrkiet med din folkepension, skal du slet ikke betale dansk skat af den.

Alt i alt kan skattebesparelsen ved at flytte til Tyrkiet løbe op i 80.000 - 100.000 DKK om året. Og det er vel at mærke et beløb, man kommer langt med i Tyrkiet på grund af de lave leveomkostninger i landet. Der er endda rigelig til flybilletter hjem til Danmark en gang imellem, vurderer ejendomsmægler Jens Rosendal, som er direktør i ejendomsfirmaet Sun-Comfort.

Skattefordelen kan ifølge artiklen få flere danskere til at købe en feriebolig i Tyrkiet frem for i f.eks. Frankrig eller Spanien, som de danske politikere har planer om at fjerne de nuværende skattefordele fra.

Janni Tønnesen, der er boligmægler i Sun-Comfort, vurderer, at 5000 danskere ind til nu har købt bolig i Tyrkiet, og at der heraf bor alene 500 på helårsbasis i Alanya-området, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://politiken.dk/tjek/bolig/pension/article456460.ece