OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, ADVOKATER, BOLIGLÅN, EJENDOMME, FERIEBOLIGER, SKØDER

Xpert-svar om skøde og iskan

Flag 22-09-09 ~3 minutters læsning · 507 ord

Kære Hr. Kadir Erdogmus.

Det er altid givtigt, at der er nogen, der vil kalde sig ekspert, især, hvis de også er det.

Du sider som advokat i København og blander dig i Tyrkisk indenrigspolitik inden for lovgivningen på boligområdet.

I NOV 2007 kom der en justering til den gældende boliglov. Heri blev der fastsat at alle færdigmeldte ejendomme fra perioden før NOV 2007 skulle omskødes inden NOV 2009.

Denne omskødning er der mange administrationsfirmaer og enkeltpersoner, der er gået i gang med at få ordnet, fordi man gerne vil være lovlydige,og følge det lands love man har købt en feriebolig i.

Du skrev den 23 JUN 2009, at denne lov ville blive ændret, dette gjorde, at der kom en masse frustration hos alle der var i gang med, at få omskødet, idet alt koster penge og var det nu nødvendigt o.s.v. Ingen andre end dig vidste dette. I Alanya var der ingen advokater, administrationsfirmaer eller Alanya kommunes tekniske forvaltning der kendte til den lovændring.

Roen blev langsom oprettet igen og man fortsatte med at samle papirer sammen for hele bygninger, således at man kunne få afleveret disse papirer i tide inden NOV 2009. Så langt så godt.

Nu skriver du igen her den 20 SEP 2009, at den lov du kender er bekendtgjort i statstidende den 07 JUL 2009 og er trådt i kraft samme dag.. Hvorfor skrev du ikke dette den 08 JUL 2009, når du nu er ekspert på boligområde. Det ville have sparet mange frustrationer og mange mail og telefonsamtaler og besøg på den tyrkiske ambassade i København for at få lave fuldmagter m.v.

Den Tyrkiske ambassade har heller ikke fortalt folk, at der var sket en ændring, dette til trods for, at de vidste at fuldmagterne skulle bruges i forbindelse med omskødninger.

I sidste uge var jeg med mit administrationsfirma ned på Alanya kommunes tekniske forvaltning og afslutte en omskødning på en ejendom. Her spurgte jeg til den af dig omtalte lovændring, men den kendte man ikke noget til, man kendte kun til loven af NOV 2007, og det var den man arbejdede efter. De kendte altså ikke til, at der skulle være kommet en ændring i statstidende som gjorde, at de skulle ændre retningslinjen i deres arbejde.

Personligt mener jeg da også, at det må være svært at kalde sig ekspert i et andet lands boliglovgivning, især når man ikke er i kontakt med den lokale forvaltning, som ved hvor skoen trykker. Personalet på teknisk forvaltning i Alanya er ikke glade for din indblanding, idet du ikke giver dem den nødvendige arbejdsro.

Jeg siger ikke, at det du skriver er forkert men du er bare ikke i tråd med,hvad der foregår i dagligdagen.

Jeg vil gerne opfordre dig til i detaljer at fortælle, hvor i statstidende du har læst det, således jeg kan vise og fortælle det på Alanya kommunes tekniske forvaltning.

Kære webmaster, jeg vil gerne anmode dig om. at finde en ekspert på boligområdet der bor og har føling med, hvad der foregår i nærsamfundet.

Med venlig hilsen

BASKAN

Skribentmail: