INVESTERING, KØB, SALG, EJENDOMME, FERIEBOLIGER, GRUNDE, JORD, LEJLIGHEDER, VILLAER

Bodrum: Tyrkiets bedste investering!

Flag 20-03-06 ~3 minutters læsning · 436 ord

Hvilket område der udgør den bedste investering i Tyrkiet, er og bliver et spørgsmål om skøn. Der er med andre ord ingen der ved det med sikkerhed, og det bedste man kan gøre er derfor at holde de forskellige parametre op mod hinanden. Nedenfor følger de forhold der efter vores mening gør Bodrum til et af Tyrkiets mest attraktive steder at investere i feriebolig:

1)Bodrum halvøen har ingen højhuse – Det er på hele Bodrum halvøen kun tilladt at bygge i to etager, samt male husene hvide (græsk stil). Dette har gjort Bodrum til en by uden sidestykke på den tyrkiske kyst – og den slags er som bekendt penge værd.

2)Bodrum er, og har længe været, Tyrkiets liebhaveri – Netop Bodrums karakteristiske og charmerende byggestil, har længe tiltrukket et relativt velhavende klientel. Er man noget i Tyrkiets store byer er det i Bodrum man har sin sommerresidens. Dette har bevirket at Bodrum i dag byder på alt fra traditionelle basarer til eksklusive butikker, samt flere nybyggede marinaer med tilhørende klubber og restauranter. Det er ikke for ingen ting at Bodrum ofte kaldes for Tyrkiets Saint Tropez!

3)Bodrum er stadig til at betale – I modsætning til hvad mange tror er priserne ikke nødvendigvis højere i Bodrum end andre steder i Tyrkiet. Det er flere steder på Bodrum halvøen stadig muligt at købe en mindre lejlighed til lidt over en halv million danske kroner, og en villa med egen have og panorama udsigt til ca. det dobbelt.

4)Bodrum området har golfmuligheder i vente – Enhver fashionabel destination med respekt for sig selv har selvfølgelig golfbaner – og der er derfor også i Bodrum flere golfprojekter under udarbejdelse. Det største af disse projekter ligger ca. 20 kørsel fra Bodrum by, og forventes færdigt indenfor et par år.

5)Bodrum byder på god infrastruktur – Bodrums internationale lufthavn ligger kun ca. 45 min. kørsel fra Bodrum by, og kan stort set nås fra hele halvøen på kun ca. en time. Læg hertil at der er anlagt ny firesporet vej mellem Bodrum by og lufthavnen.

6)Begrænset udbygning – Der er på store dele af Bodrum halvøen begrænsninger i forhold til udstykning og udbygning (fredning). Dette betyder at der på Bodrum halvøen kun er et begrænset antal byggegrunde tilbage, hvilket typisk medfører store prisstigninger på jord, og dermed også på ejendomme.

7)Dobbelt gensalgsmarked – I modsætning til flere af de mere traditionelle charterdestinationer er Bodrum også besøgt af mange tyrkiske turister. Dette betyder at en ejendom i Bodrum kan udbydes til salg på to forskellige markeder – nemlig både det internationale (udenlandske købere, f.eks. danskere) samt det nationale marked (tyrkiske køber).

Skribentmail: