BOLIG, VALGFRIHED, VILLAER

Billigt land - Dejligt land

Flag 16-07-06 ~2 minutters læsning · 315 ord

Jeg tror det er på tide vi nuancerer vores indstilling til Tyrkiet som et udelukkende ”billigt land”, der kun vælges pga. prisen. Denne etikkete, som billigt land, er mæglerbranchen et godt stykke af vejen selv skyld i (inklusiv undertegnede). Vi har i lang tid hørt argumenterne om at husene i Tyrkiet koster en 13 af de etablerede ferielande såsom Spanien og Frankrig, og at leveomkostningerne er væsentlige laver.

Selvom dette i grove træk er rigtigt, er det langt fra det eneste argument for at købe i Tyrkiet. Vi har som det første danske firma specialiseret os i Bodrum, hvor vi opfører forskellige typer af byggeri, og vi har faktisk ikke indtryk af at prisen er det vigtigste parameter for så mange af vore kunder – For så havde de købt deres villa et andet sted hvor prisen er væsentlig lavere, f.eks. Akbuk der ligger kun en times fra Bodrum. Det er derimod områdets skønhed, kulturen, vandet, folkene, boligerne og stemningen der trækker! Og dette er ikke ment som en reklame for Bodrum-området, da jeg er sikker på at det samme er tilfældet i mange af Tyrkiets andre områder. Nogen steder er det prisen der trækker – andre steder er det en eksklusiv stemning, golffaciliteter, strandene, storbylivet etc.

Jeg synes det er fint at Tyrkiet sælges på prisen, for den er lav i forhold til sydEuropa – men jeg vil samtidig gerne pointere, at Tyrkiet byder på meget mere end lave priser - såsom en række eksklusive områder, der ikke kan markedsføres som ”lavprisområder”. Dette er ganske enkelt et for simpelt billede af Tyrkiet! Der findes mange velhavende tyrkere, og de skal altså også have deres sommerhuse et sted – hvorfor Tyrkiet også har sine byer som ’Skagen’ og ’Hornbæk’.

Tyrkiet har som land ændret sig radikalt de senste 10-20 år - så nu mangler vi blot at også den almene holdning til Tyrkiet ændrer sig!

Skribentmail: