BOLIG, JURA, REGLER, ARVEFORHOLD, SKØDER

Xpert-svar om tinglysning af forfaldent kontingent

Flag UDLANDSXPERTERNE 06-01-16 ~2 minutters læsning · 286 ord

Hej Aase,

tak for dit spørgsmål.

I fald en boligejer ikke betaler det fastsatte ejerforeningsbidrag kan vedkommende sendes til inkasso via ejerforeningens advokat.

Advokaten vil her efter starte en inkassosag via retten i Tyrkiet. Retten sender efterfølgende op til tre skriftlige anmodninger til personen som skylder for at bede denne forklare sig.

I fald vedkommende ikke svarer på disse tre skriftlige anmodninger, vil skyldner automatisk tabe sagen og ejerforeningen kan tinglyse pant på skyldners skøde, hans bank kontis eller eventuelle andre værdier.

I fald skyldner svarer på rettens skriftlige henvendelser og modsiger sig ejerforeningens krav, vil retten sende sagen videre til retslig afgørelse og der vil blive indkaldt til retsmøde.

Her efter vil en dommer afgøre sagen.

I fald ejerforeningen har opereret indenfor rammerne af den tyrkiske lovgivning om ejerboliger, den såkaldte «kat mülkeyeti kanunu», burde ejerforeningen uden de store problemer vinde sagen.

At starte en sådan inkassosag koster ikke det store, og de fleste advokater tager først deres salær når sagen afgøres. Det er således ikke en bekostelig affære for en ejerforening at sende de enkelte beboere til inkasso, men det kan dog være en langvarig process.

Jeg er sikker på at administrator for jeres ejendom kan være jer behjælpelige med at igangsætte en sådan proces.

Du spørger også om en køber af en ejendom kan vide sig sikker på i fald den købte ejendom er gældsfri. Hertil kan jeg svare positivt.

Når et skøde overdrages vil køber - eller dennes repræsentant i fald køber er repræsenteret via fuldmagtstager - af skødekontoret blive informeret om eventuelle påtegninger på skødet. Det drejer sig ikke bare om pant, men også om andre typer servitutter som forefindes indenfor rammerne af den tyrkiske skødelov.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen

Skribentmail: