BOLIG, KØB, SALG, EJENDOMME, SKØDER, GRUNDE, JORD

Tapu-loven er nu underskrevet af Præsidenten

Flag 06-01-06 ~2 minutters læsning · 310 ord

Det er netop blevet meddelt, at den tyrkiske Præsident i eftermiddag ved ca, 16-tiden har underskrevet den af Parlamentet godkendte tapulov («skødeloven»). Nu er den sidste hindring derfor ryddet af vejen for at danskere og andre godkendte udlændinge kan få tinglyst skøder på tyrkiske ejendomme.

Den nye lov vil samtidigt bevirke en meget vigtig afbureaukratisering. Efter en overgangsperiode på tre måneder vil den hidtidge ordning med krav om påtegning fra militæret i Izmir blive overført direkte til tapu-kontorerne. Det betyder, at man kan få sit skøde tinglyst meget hurtigere.

Men der går som nævnt tre måneder, inden denne nye ordning træder i kraft. Indtil da, er det stadig nødvendigt med militærpåtegningen.

Så dette er en meget positiv oplysning for de mange, der allerede har købt bolig i Tyrkiet - og måske også betalt store dele af købesummen - og for de rigtigt mange, der gerne vil gøre det, men som har holdt sig tilbage på grund af frygt for, at loven ikke kom på plads.

Normaliseringen af retstilstanden er en meget vigtig ting, men at der nu igen kan fås tinglyst skøder, bevirker jo ikke, at man som dansk køber skal undlade at stille krav til sælgerne/formidlerne om, at man ikke vil sende sine penge til Tyrkiet, uden at være lige så sikker på sine rettigheder som i en dansk handel.

Det er således mit håb, at 2006 vil blive det år, hvor danskerne begynder at stille krav til sælgerne og formidlerne. Det skal ikke accepteres, at man lader hånt om købernes helt naturlige retssikerhed.

Det er også mit håb, at der i øvrigt vil komme lovlige tilstande blandt alle sælgere og formidlere på dette marked. Investeringer på en normal og god måde i solide tyrkiske ejendomme må betragtes som gode investeringer, men det vil kunne være meget skadeligt for et i øvrigt godt marked, såfremt køberne ikke behandles ordentligt.

Skribentmail: