BOLIG, JURA, REGLER, EJENDOMSMÆGLERE, GRUNDE, JORD, SKØDER, VILLAER

Nyt om skødeloven

Flag 16-04-08 ~2 minutters læsning · 307 ord

Ifølge eksisterende tyrkisk lov kan udlændinge erhverve sig op til 2,5 hektar jord i Tyrkiet og med mulighed for dispensation op til 30 hektar fra højeste politiske hold.

Den tyrkiske højesteret har med virkning fra i dag underkendt muligheden for dispensation som værende i strid med landets forfatning.

Dette betyder at lov paragraffen som indeholder denne mulighed for dispensation – paragraf 35 – nu suspenderes.

Ud over loven om opkøb af jord indeholder paragraf 35 også lovteksten omhandlende udlændinges køb af for eksempel ejerlejligheder og villaer i Tyrkiet.

Denne lovtekst er hermed også suspenderes, og landets skødekontorer har derfor midlertidigt lukket for udstedelsen af skøder til udlændinge i Tyrkiet.

  • Det er selvfølgelig yderst kedeligt at suspension af en paragraf omhandlende muligheden for dispensation ved jordkøb, nu pludselig midltertidigt stopper for udstedelsen af skøder til danskere, der har eller vil købe ferielejlighed i Tyrkiet. Det havde vi ikke regnet med, og ingen havde rigtigt set det komme, fortæller Bo Thygesen fra 2Base Ejendomsmægler.

Højesterets afgørelse blev afsagt allerede d. 16. januar 2008 og gav politikkerne 3 måneder til at ændre lovteksten. Dette er ikke blevet gjort, og dermed har højesteret fra i dag suspenderes paragraf 35.

  • Vi kan kun ryste på hovedet over, at ingenting er gjort for at ændre lovteksten. Lokale politikkere, handelstandsforeningerne og andre i de områder, som har stor interesse i dette, har ikke gjort deres arbejde ordentligt. Nu er det for sent og vi står igen med et problem i forhold til køb af ferielejligheder, selvom selve problemet egentlig er i forhold til køb af jord, og dermed slet ikke relevant for os, fortæller Bo Thygesen fra 2Base.

Tidsrammen for løsningen af dette problem kendes endnu ikke, og selvom der allerede nu snakkes om en hurtig løsning, er det endnu uvist hvordan og hvornår suspensderingen af loven ophæves. Vi vil naturligvis følge situationen tæt.

Skribentmail: