BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER, EJENDOMSMÆGLERE, LEJLIGHEDER

Xpert-svar om salg af lejlighed

Flag UDLANDSXPERTERNE 15-12-15 ~2 minutters læsning · 313 ord

Kære spørger,

For at kunne gennemføre en tinglysning i Tyrkiet, skal i som sælgere enten selv være tilstede på skødekontoret eller give en repræsentant fuldmagt til at kunne underskrive på vegne af jer. Dette sker ved at udstede en fuldmagt til vedkommende.

Der findes i alt 3 måder hvorpå en sådan fuldmagt kan udstedes. Alle 3 former kræver personligt fremmøde af personen som udsteder fuldmagten.

1: Via notaren i Tyrkiet. Fuldmagten laves på tyrkisk og oversættes mundtligt til jer på engelsk/ skandinavisk via en tolk.

2: Via en tyrkisk repræsentatiom (oftest ambassade) i udlandet. Dette kunne feks være den tyrkiske ambassade i København. Fuldmagten laves på tyrkisk og oversættes mundtligt til jer på engelsk/ skandinavisk via en tolk.

Denne metode kræver god planlægning da man selv skal bestille tid hos ambassaden samt sørge for at medbringe egen certificeret tolk.

3: Via en offentlig notar, feks notarius publicis i Danmark.

Her laves fuldmagten som oftest på engelsk. For at papirer fra en dansk notar kan bruges i Tyrkiet, skal disse have den såkaldte apostille påtegning. Med en apostille påtegning kan dokumenter fra eet land bruges i et andet land. Altså kan en fuldmagt laves hos den danske notar bruges i Tyrkiet.

Dog skal denne i Tyrkiet oversættes til tyrkisk. Det vil rent praktisk sige at man fra Danmark sender den notar godkendte fuldmagt med apostille påtegningen til Tyrkiet, hvor efter denne oversættes til originalsproger til Tyrkisk.

Dette er således også svar på dit første spørgsmål. Ja, den notargodkendte fuldmagt fra Danmark skal oversættes til tyrkisk hvilket notaren i Tyrkiet står for.

Dette koster omkring 300 YTL.

Denne omkostning burde jeres ejendomsmægler også kunne oplyse jer om, ligesom notaren selvfølgelig giver kvitteringer for alle omkostninger.

I spørger ligeledes om der er brug for advokat. Der er der ikke.

Håber ovenstående var oplysende. I er velkomne til at kontakte mig direkte.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen

Skribentmail: