BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB

Sætter udbudspriser ned i Marmaris og Icmeler

Flag 26-04-08 ~Et minuts læsning · 190 ord

I de senere år er ferieboligpriserne steget i Tyrkiet med mellem 200 og 300 pct., men nu priserne begyndt at falde enkelte steder. F.eks. siger investorer, at udbudspriserne er sat voldsomt ned i bl.a. Marmaris og Icmeler. Dog har investorer, der købte ferieboliger op i de tyrkiske kystområder inden kreditkrisen, stadig gjort en god forretning. Her er priserne nemlig typisk steget mellem 30 og 50 pct. om året.

I Antalya fortæller ejendomsmægleren Umit Sutoglu endda, at han har prøvet at sælge en tre-værelses lejlighed for DKK 525.000, hvor kunden året efter kunne sælge den samme lejlighed videre for 1,2 mio. DKK.

I de tre største byer, Istanbul, Ankara og Izmir er prisstigningerne ikke så kraftige. Her har de typisk ligget på 10-15 pct. om året.

Marmaris er netop - sammen med Bodrum og Fethiye - nogle af de kystbyer, som flest europæere har købt tyrkisk feriebolig i gennem de seneste seks år. Trods prisstigningerne gennem årene - og visse prisfald - på det seneste, ligger prisniveauet langs den tyrkiske kyst ifølge avisen Businessweek stadig mellem 30 og 50 pct. under niveauet i Spanien, Frankrig og Italien, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: