BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER

Her rammer boligpriserne bunden

Flag 09-08-15 ~2 minutters læsning · 233 ord

Alanya er stedet at købe feriebolig, hvis du går efter at få så meget bolig for pengene som overhovedet muligt. Byen ved den tyrkiske riviera skiller sig nemlig ud ved at have de absolut billigste kvadratmeter i en sammenligning mellem alle de lande og områder, som danskere ynder at købe ferieboliger i.

Rundt regnet DKK 6100 pr. kvadratmeter ligger prisniveauet på i Alanya - beregnet ud fra prisen fra 56 salgsannoncer. Dermed kommer Alanya ud som det billigste område i en undersøgelse, som Berlingske Research har lavet. Samtidig tilbyder den tyrkiske ferieby halv pris i forhold til et sommerhus i Guldborgsund Kommune, som er det billigste danske område i opgørelsen. Her skal du af med DKK omkring 12.500 for at få en kvadratmeter feriebolig.

Dyrest er Helsingør Kommune, hvor en kvadratmeter feriebolig koster cirka DKK 34.800. En feriebolig i Alanya koster med andre ord under 15 af en feriebolig af samme størrelse i den nordsjællandske kommune.

Mens priserne ligger helt i bund i Alanya, så går tendensen opad. I hvert fald for landet som helhed. Faktisk er Tyrkiet det land i sammenligningen, hvor priserne er steget mest de senere år. Fra 2010 til 2015 har priserne på ferieboliger i Tyrkiet således taget et hop på over 80 pct. Der med er prisstigningerne dobbelt så store som i det land i sammenligningen, der har haft de næstkraftigste prisstigninger i perioden, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/privatoekonomi/danske-ferieboliger-blandt-verdens-dyreste