BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER

Ferieboliger i den billige ende

Flag 06-09-15 ~Et minuts læsning · 173 ord

Prisen pr. kvadratmeter på en feriebolig i Spanien ligger nu i den billige halvdel set i forhold til niveauet i både Danmark og i de lande, som danskerne ynder at købe feriebolig i. Det fremgår af en undersøgelse fra Berlingske Research.

Ca. DKK 12.000 pr. kvadratmeter lyder gennemsnitsprisen på i Spanien som helhed. Det er noget under niveauet i Danmark - og endda en anelse billigere end den billigste danske kommune i undersøgelsen, nemlig Guldborgsund Kommune.

Billigst blandt de spanske områder i undersøgelsen er Valencia-området og Andalusien med en kvadratmeterpris på i snit ca. DKK 10.000. Omvendt trækker Catalonien og Balearerne (og herunder Mallorca) op med en gennemsnitspris på ca. DKK 14.000 pr. kvm.

For blot 5 år siden ville de spanske ferieboliger ikke have ligget så lavt i sammenligningen. Det skyldes, at boligpriserne i Spanien er faldet med ca. 30 pct. de seneste 5 år. Dermed er Spanien sammen med Grækenland og Kroatien det land i sammenligningen, som har været hårdest ramt af faldende boligpriser i dette årti, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/privatoekonomi/danske-ferieboliger-blandt-verdens-dyreste