BOLIG, FINANSIERING

Sparekasse overførte penge til bolig trods krav om endeligt skøde

Flag 22-01-10 ~2 minutters læsning · 219 ord

Jørgen Farum har oplevet at miste DKK 375.000, fordi hans sparekasse overførte beløbet som betaling for en lejlighed i Alanya, selv om Jørgen Farum både mundtligt og skriftligt havde erklæret over for pengeinstituttet, at pengene først skulle overføres, når der forelå et endeligt skøde på lejligheden.

Den pensionerede lærer ved Volstrup skole ved Sæby forelskede sig på en ferie i 2005 i en 85 kvm lejlighed i Alanya - kun 100 fra havet. Han besluttede at købe lejligheden, og derefter skulle Ulsted Sparekasse, som i dag hedder Sparekassen Vendsyssel, stå for overførslen af EUR 100.000 fordelt på to portioner.

De EUR 50.000 blev overført, uden at skødet forelå, og hvad værre var: De gik tabt i transaktionen, og ejendomsmægleren, der solgte boligen, gik konkurs.

Jørgen Farum prøvede i flere år at få sin sparekasse til at erstatte tabet. Bl.a. kom sagen i Pengeinstitutankenævnet. Men uden held.

Sparekassen henholdt sig til, at den ikke var den direkte skyldige i tabet. Samtidig lukkede den Jørgen Farums konti og sendte hans indestående på en check til et andet pengeinstitut, hvor han også har en konto.

Men da Jyllands-Posten gik ind i sagen, kom Sparekassen Vendsyssel på andre tanker. Den erkender nu, at den har lavet en fejl i sagen.

Samtidig har Jørgen Farum netop fået pengene af sparekassen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: