BOLIG, KØB, SALG

HomeCo fradømt retten til at bruge sit navn i Danmark

Flag 26-12-06 ~Et minuts læsning · 188 ord

HomeCo, et af de største firmaer som sælger tyrkiske boliger til danskerne, er blevet fradømt retten til at bruge sit navn på det danske marked. Desuden skal HomeCo betale en halv mio. DKK plus 30.000 DKK til sagsøgeren, som var den danske ejendomsmæglerkæde Home.

Dommen er afsagt af Sø- & Handelsretten, som dermed imødekom sagsøgeren i bestræbelserne på at forhindre andre firmaer i at anvende navne, som ligger tæt op ad navnet «Home».

Ifølge artiklen agter Home at følge dommen helt til dørs. Fogeden vil således blive involveret, hvis HomeCo skulle stille op i forbindelse med en messe eller en udstilling på dansk jord. Desuden vil medier, som bringer annoncer for HomeCo, blive kontaktet, fortæller Home’s informationschef, Niels H. Carstensen.

Informationschefen mener, at HomeCo-navnet «snylter» på det varemærke, som Home har brugt 16 år på at opbygge. Og efter hans mening bliver det hele blot værre af, at HomeCo så at sige supplerer Home. HomeCo sælger boliger i Tyrkiet, mens Home tværtimod har forbudt sine mæglere at sælge boliger i udlandet.

Det er risikabelt at investere i boliger i blandt andet Tyrkiet, siger Niels H. Carstensen i artiklen.

Skribentmail: