BOLIG, GENERELT, EJENDOMME, GRUNDE, JORD

Mere positiv omtale af Tyrkiet

Flag 04-07-07 ~3 minutters læsning · 453 ord

Det er altid dejligt med lidt positivt interesse omkring Tyrkiet. Det har vi jo ellers ikke været så forvænt med den seneste tid.

Her er et indlæg fra avisen ”Today´s zamam Istanbul” fra i mandags, som omtaler samme tendens som tidligere skrevet her på siden, men en smule mere uddybende. Det kan vel ikke siges for tit..

TYRKIET - EUROPAS MEST ATTRAKTIVE EJENDOMSMARKED

Den anerkendte consoltant group ”Global Property Guide” (GPG) fra London, som undersøger og analyserer det internationele ejendomsmarked, har for nyligt udtalt, at Tyrkiet har et af de mest attraktive ejendomsmarkeder i Europa.

GPG offentliggjorde deres resultater i juni 2007, hvor de vurderer ejendomsmarkedet over hele det europæiske kontinent. Topscorerne var Slovakiet efterfulgt af Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien og Ungarn. De seneste reformer i Tyrkiet har haft en gunstig virkning på økonomien og har specielt i ejendomssektoren vist utrolig stort potentiale.

Undersøgelsen viser bl.a, at interessen for boligfinanciering er steget betydeligt som en følge af boligkredit loven. Undersøgelsen siger ligeledes, at Tyrkiets placering tæt på toppen af listen højst sandsynligt vil blive yderligere styrket i de kommende år. Rapporten udtrykker, at Istanbul samt kystområderne i det sydlige Anatolien er specielt eftertragtede blandt udenlandske investorer.

De sidste to år vidner om en betydelig pengestrøm til disse områder, konkluderer undersøgelsen.

Ifølge rapporten ligger Tyrkiet til at blive en af de mest forføreriske markeder, hvor bruttonationalproduktet gennem de seneste fem år er steget betydeligt, med en reformativ regering og en imponerende dynamik på ejendomsmarkedet. Kystområderne fortjener dog en højere placering end Istanbul, siger rapporten.

…….

GPG´s embedsmænd noterer, at britiske investorer har lænet sig mest til det tyrkiske ejendomsmarked de seneste år. Ejendomsinvestorer har i særdeleshed i den første halvdel af 2007 placeret Tyrkiet på toppen af deres prioriteringsliste.

Med respekt for investeringer på ejendomsmarkedet, opfordrer de til at investere i lande med høj vækst potentiale, som Tyrkiet, i stedet for de konventionelle markeder, som har mistet det meste af deres tiltrækkende profit marginaler.

Grundpriserne i Tyrkiets kystområder ligger stadig langt under sammenlignelige Middelhavslande, men det forventes at de vil stige under Tyrkiets forhandlinger om optagelse i EU, fremgår det af rapporten. Det forventes, at grunde og fast ejendom langs kysten vil stige med omkring 50 % i værdi i løbet af det næste år, og med 100% på lidt længere sigt.

I rapporten udtales det, at Tyrkiet har opnået store forbedringer i turisme infrastrukturen samt forbedret transport alternativer, ligesom de har vist en ekstra ordinær økonomisk formåen. Det tilrådes ligeledes læserne at investere i Tyrkiets turisme, bl.a på grund af at Tyrkiet har en længere sommer sæson end sine sammenlignelige rivaler i Europa, har bedre natur- og klima konditioner, er billigere og har den rette infrastruktur.

(Oversat fra engelsk)

Kilde:

Today’s Zaman Istanbul

02.07.2007

Skribentmail: