BOLIG, GENERELT, BOLIGKØB

Mæglere: Valgresultat er positivt

Flag 24-07-07 ~Et minuts læsning · 204 ord

Søndagens valgsejr til Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, og hans religiøse parti, AKP, er ikke nogen ulempe for danskere, der vil købe feriebolig i Tyrkiet, eller det tyrkiske ferieboligmarked i det hele taget. Tværtimod.

Sådan lyder meldingen fra to danske ejendomsmæglere på det tyrkiske marked.

Valget vil sikre de økonomiske vilkår og bidrage til fremgang i både den tyrkiske økonomi og i det tyrkiske boligmarked, lyder vurderingen fra Jacob Christensen, der er salgsdirektør i ejendomsmæglerfirmaet HomeCo.

Og han får opbakning af statsautoriseret ejendomsmægler Per Egebjerg, der er indehaver af Hauz i Herning. Per Egebjerg kalder valget for «positivt» og mener ikke, at der overhovedet er problemer for danskere, som køber bolig i Tyrkiet.

Efter noget, der ligner stilstand i 2006 på grund af Muhammed-krisen, er der nu igen kommet gang i salget af tyrkiske ferieboliger til danskerne, oplyser Jens Jacob Østergaard, der er rådgiver i Ringkjøbing Bank. Men også andre vesterlændinge, russere og folk fra Estland, Letland og Litauen køber boliger i Tyrkiet, tilføjer han.

Tyrkiske ferieboliger sælges stadig mest på projektstadiet. Men efterhånden kan man nu også købe «brugte» ferieboliger i det forholdsvis nye ferieboligland Tyrkiet. Prisen for en tyrkisk ferielejliglighed ligger typisk på mellem 100.000 og 120.000 meuro, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: