BOLIG, KØB, SALG, EJENDOMME, VILLAER, LEJLIGHEDER, SKØDER

Kommentar til debatbidrag omkring Bulgarien med relevans for dem som overvejer investering i Tyrkiet

Flag 22-01-07 ~3 minutters læsning · 609 ord

Kommentar til debatbidrag omkring Bulgarien.

Jeg er enig med Frank Simonsen. Bulgarien har slet ikke det samme klima, kulinariske oplevelser og super venlige befolkning som Tyrkiet.

Derimod tror jeg, at man med fordel kan købe sig en skihytte til rimelige penge der i forhold til i alperne. Men ellers er det mit indtryk at, hvis det er sol og sommer og kvalitet/beliggenhed man er efter så skal man vælge Tyrkiet.

Det prisniveau jeg tillige ser projektlejligheder og færdig lejligheder udbudt til i Bulgarien er slet ikke så billige som det udgives til at være. Priserne kan sagtens konkurrere i Tyrkiet. Jeg mindes med gru udsendelserne fra Hammerslag i Bulgarien hvor swimming pools var dækket af IS og temperaturen var minus 5-10 grader. Samtidig var byggeriet «meget østeuropæisk», men det har sikkert ændret sig til det bedre.

Det er også mit indtryk, at man skal se sig godt for før man vælger, at sætte sine spareskillinger/eller værre bankens penge i et projekt. Især omkring Sunny Beach skal en del skrupelløse bagmænd have solgt ulovligt opførte lejligheder og huse som så står til nedrivning efterfølgende. Men det er jo ikke anderledes end i syd spanien hvor nærmest hele Marbellas byråd og politichef er anklaget i milliard byggeri skandale.

Fra hvad jeg har læst omkring Bulgarien i internationale tidsskrifter er der måske ved at være en korrektion på vej. Så varsomhed kan vel kun anbefales. Her er et ekstrakt fra Property frontiers skriver i deres sidste nyhedsbrev omkring forventningerne i 2007:

However, questions must be raised about whether Bulgaria has been overdeveloped and how much longer its investment bubble can withstand the market’s mounting pressure. We seriously question the market fundamentals in Bulgaria as prices have been pushed excessively high over the last 6 months of 2006. 2007 could well be the year in which a substantial and painful correction occurs.

Det er sørgeligt at Danskerne er blevet så skræmt af at købe fast ejendom i Tyrkiet. Den frygt er slet ikke tilstede i samme grad i England, Irland, Norge og Tyskland som løber med de gode og billige boliger. Jeg tror at de danskere der ikke «kom med på vognen» om 10 år vil ærge sig.

Til den tid vil banksystemet i Tyrkiet blive udviklet med pant i boliger og væksten i Tyrkiet (europas Kina) vil gøre Tyrkerne væsentligt rigere end i dag.

Nuvel selvfølgelig er der en politisk risiko, men jeg tror magthaverne og det politiske system (efter den sidste valutakrise for vel snart 5 år siden) klart ved hvor meget indflowet af udenlandsk valuta betyder for udviklingen og levestandarden for den enkelte tyrk.

I forbindelse med Tyrkiets standby på EU dagsordenen har regeringen i Tyrkiet klart meddelt, at man forsætter reformprocesserne. Så må vi se hvad parlamentsvalget og præsident valget bringer senere i 2007.

Det bliver et spændende år vi er gået ind i.

Et godt råd til dem der endnu ikke har været i Tyrkiet, og ved selvsyn set det ekstremt store og gode udbud af lejligheder/huse.

Tag på en ferie og check det ud. I vil ikke blive skuffet. Jeg tror, at man nu kan gøre rigtig gode køb dernede (stort udbud oparbejdet under skøde stoppet), og faktisk se de færdige lejligheder uden at skulle købe på projekt stadiet. Det mindsker risikoen betydeligt mht byggekvalitet and what you see is what you get!!

Faktisk er priserne ikke steget det sidste år dernede og man kan således gøre ekstremt gode handler nu. Det ved nordmænd, irere, englænder og tyskerne godt.

Rigtig god fornøjelse til nuværende og kommende ejere af fast ejendom i udlandet.

Personligt har vi haft mange gode oplevelser i vore dejlige lejlighed i Tyrkiet i 2006.

Skribentmail: