BOLIG, JURA, REGLER, FLYTNING, INDREJSEREGLER

Xpert-svar om flytning til Tyrkiet

Flag UDLANDSXPERTERNE 13-11-10 ~2 minutters læsning · 344 ord

Hej Mai,

Tak for dine spørgsmål.

En opholdstilladelse skal søges hos det lokale politi. Sagsgangen er lidt forskellig fra område til område, men overordnet set foregår det på den måde, at i skal møde op personligt hos politiet og ansøge via en standard blanket.

Det eneste i skal medbringe hjemmefra er jeres pas.

Her efter går der som regel 5 til 15 arbejdsdage før opholdstilladelsen er klar, og kan afhentes personligt. Prisen for et helt år er 500 euro og anslået cirka 300 euro for 6 måneder.

I kan godt forestå denne proces selv, selvom det altid er en fordel at gøre brug af et professionelt firma der kender til procedurerne.

Husk også at du som dansker kan opholde dig i Tyrkiet 3 måneder før du skal have opholdstilladelse. I fald i blot skal opholde jer i Tyrkiet i 6 måneder, kan det være en økonomisk fordel at blive 3 måneder i landet, rejse ud af landet en enkelt dag, og så returnere for et nyt 3 måneders ophold.

Du skriver ikke hvor i Tyrkiet i skal opholde jer. Er det for eksempel Alanya kan i tage en tur til Cypern, er det i Bodrum i skal opholde jer i kan i tage en tur til Kos (Grækenland) og så videre.

I forhold til kommunen og postkontoret skal du huske på, at det at melde adresseflytning samt det af melde fraflytning fra Danmark absolut ikke er det samme.

At melde adresseflytning kan du gøre på det lokale postkontor via en blanket.

Fraflytning fra Danmark er noget helt andet. Det betyder at du ikke længere bor i Danmark, ikke længere er skattepligtig i Danmark og ikke længere er dækket af den gule sygesikring. Så vidt jeg husker er reglerne således, at i fald du er væk fra Danmark i mere end 6 måneder skal du melde fraflytning.

Du kan læse mere om reglerne på nedenstående webadresse.

En god ide for dig ville måske være at tage ned på det lokale kommunekontor og tale med Borgerservice.

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen

Skribentmail:

Mere info: https://www.borger.dk/Emner/bolig-og-flytning/flytning/Sider/flyt-til-udlandet.aspx?