KULTUR, FRITID, PRAKTISK, IT, MEDIER

Dansk TV i udlandet

Flag 12-11-10 ~2 minutters læsning · 231 ord

Nu er der gået 5 år siden indlægget har været optaget og hvordan foregår det på lovlig vis idag ? Der er stadigvæk kun Radio Solymar,

et privat firma i Malaga Spanien der har kontrakten. Det er fuldstændig grotesk at hvad angår dansk TV er det lige som i «Jerntæppelande»-tiden kun tilladt at se 2 programmer DR1+2 i udlandet, der ovenikøbel er censureret som i «Stasi»-tiden. Fodbold er der lukket helt af for.

Iht. Canal Digitals betingelser, er det kun tilladt at se alle danske TV-programmer i Danmark, incl. Færøerne og Grønland. Jeg ved ikke om de danske institutioner i udlandet har en mulighed for at se lovligt TV, herunder Nato’s Generalsekretær, Danske Ambassader i udlandet og ikke mindst medlemmer af Folketinget/Regeringen/Kongehuset/Mærsk ? Svjv. kan danskere blot medtage deres BOX med CD kort i, det eneste man skal sikre sig er parabol-størrelse, jo længere væk des større diameter.

En anden ulovlig løsning er Slingbox-metoden, men ikke alle danskere i udlandet har en dansk IP-adresse hvor Slingbox 1 sættes til. Der kunne være en slags Slingbox-hotel server-løsning, dvs. et firma i Danmark der nedtager programmerne og videresender til danske abonnenter via internettet, en betalingsløsning, men igen det er forbudt, fordi Danmark er et «jerntæppeland» dvs. fuldstændig lukket af for TV til andre end de borgere der befinder sig indenfor «murene», hvorimod vi andre udenfor, må hakke sig igennem, vha. ulovlige metoder :-)

Skribentmail: