BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGLEJE, LEJLIGHEDER

Boligpriser i centrum når københavnske højder

Flag 19-04-10 ~Et minuts læsning · 199 ord

Selv om Tjekkiet hører til Østeuropa, skal du betale en pris pr. kvadratmeter på niveau med kvadratmeterprisen i København, hvis du ønsker at eje en bolig i centrum af Prag. Boligpriserne i den tjekkiske hovedstad er nemlig steget en del de senere år.

Uden for centraum af den historiske hovedstad falder kvadratmeterpriserne dog til mellem DKK 12.000 og 20.000, og i resten af Tjekkiet kan du typisk købe en bolig for DKK 5000 pr. kvadratmeter.

De tjekkiske boligpriser toppede i 2007, og de er siden faldet med omkring 7 pct. Priserne vil dog holde sig nogenlunde konstant i 2010, vurderer eksperterne.

Har du i stedet behov for at leje en lejlighed i Tjekkiet, kan det lade sig gøre for DKK 1500 til 10.000 om måneden i hovedstaden, mens du i resten af landet kan bo i en lejlighed for DKK 500 om måneden.

Med hensyn til de møbler, som du får brug for i lejligheden, kan det være en overvejelse værd at få en håndværker til at lave dem for dig. Trods EU og stigende priser generelt er tjekkiske håndværkere stadig så billige, at de kan lave møblerne billigere end dem, der står i butikkerne, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: