Danskere som lader sig operere billigt i udlandet, spiller i virkeligheden hasard med deres eget helbred. De rejser nemlig uden nogen form for sikkerhed, lød konklusionen i et indslag i aftenens TV-avis.
Indslaget satte fokus på de flere og flere danskere, som får gennemført en brystforstørrende operation i Thailand, en operation for fedme i Belgien, en øjenoperation i Tyrkiet eller noget helt fjerde. Alene i 2006 rejste 3000 danskere til udlandet for at blive opereret.
Det blev bl.a. nævnt, at flere og flere danskere - ifølge et rundspørge i fagbladet Sygeplejersken - vender hjem fra operationer i udlandet med komplikationer, som skal behandles i det danske sundhedsvæsen.
Bent Hansen, formand for Danske Regioner og socialdemokrat, opfordrede indtrængende alle til at tænke sig godt om, inden de lader sig operere i udlandet. De kan ikke få det operationen lavet om, de kan ikke søge erstatning, og de kan ikke vide, hvilke komplikationer og infektioner, de bringer med sig hjem, advarede han. Desuden springer patienterne reelt køen over, når de bliver behandlet i udlandet, og det har Bent Hansen det skidt med, fremgik det.
Indslaget bragte også et interview med Connie Julskov, som er butiksindehaver i Herfølge. Hun har selv betalt 70.000 kr. for at blive opereret for fedme i Belgien, efter at de danske læger havde vurderet, at det var for risikabelt at operere hende. Operationen gik heldigvis godt, og butiksindehaveren var helt tryg ved de belgiske kirurger.
Connie Julskov føler ikke nogen dårlig samvittighed over for det danske sundhedsvæsen ved at blive behandlet i udlandet. Tværtimod. Butiksindehaveren mener, at hun har sparet det danske samfund for mange penge ved at tage sagen i egen hånd og betale operationen af egen lomme. Hun mener, at hun kunne have pådraget sig både sukkersyge, dårlig hjerte eller andre bekostelige følgesygdomme, hvis hun var blevet herhjemme, fremgik det af indslaget.